Elárverezik egy orosz oligarcha 65 millió fontot érő jachtját

háború
2022 augusztus 20., 08:40
comments 5

A gibraltári kormány kedden elárverezi egy szankciók által sújtott orosz oligarcha 65 millió font értékű szuperjachtját. Ez az első a luxushajók közül, amelyet eladnak azóta, hogy az ukrajnai invázió miatt lefoglalták a Putyin-barát oligarchák jachtjait.

A 72 és fél méter hosszú, Axioma névre keresztelt hajó bevételéből azonban nem az ukrán népet fogják támogatni, hanem egy amerikai befektetési bank, a JP Morgan kapja meg, akik azt állítják, hogy a hajó tulajdonosa, Dmitrij Pumpjanszkij több mint 20 millió dollárral tartozik nekik.

Az Egyesült Királyság korábban felvetette, hogy a hajó eladásából befolyt pénzt az ukrán menekültek megsegítésére kéne fordítani, de a jachtot a gibraltári kormány vette őrizetbe a JP Morgan jogi követelései nyomán márciusban.

A JP Morgan nem reagált arra a kérdésre, hogy a befolyt összeget tervezik-e menekültek megsegítésére fordítani, de azt mondták, hogy a JP Morgan 5 millió dolláros jótékonysági kötelezettségvállalását 10 millió dollárra bővítette az ukrajnai menekültválság súlyosbodásának támogatására.

A hajó hat fényűző vendégkabinnal, úszómedencével, 3D-s moziteremmel, edzőteremmel, jakuzzival és teljesen felszerelt gyógyfürdővel rendelkezik.

link Forrás

(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.