Autóbomba ölte meg Putyin ideológusának lányát

külföld
2022 augusztus 21., 04:39
comments 61

Bomba robbant az autóban, amit Darja Dugina vezetett szombat este Moszkva közelében, a nő meghalt a merényletben. Darja Dugina a meghatározó orosz ultranacionalista ideológus, Alekszander Dugin lánya, ugyanakkor ő maga is közszereplő volt politikai kommentárorként.

link Forrás

A hírek szerint Dugin és lánya együtt voltak egy eseményen szombat este, az apja viszont az utolsó pillanatban döntött úgy, hogy egy másik autóval megy. Az orosz TASZSZ hírügynökség idézi a család egyik ismerősét, Andrej Krasznovot, aki szerint Dugina az apja autóját vezette, amikor felrobbant. Feltételezések szerint Alekszander Dugin lehetett a merénylet célpontja, de az is lehet, hogy mind a ketten azok voltak.

Darja Dugina
photo_camera Darja Dugina

Alekszander Dugin befolyásos ideológus, nézetei visszaköszönnek nemcsak az orosz propaganda, hanem számos európai szélsőjobboldali szövegeiben is. Itt írtunk arról, hogy Orbán Viktor a nihilistázást is tőle tanulhatta. Az Oroszország-szakértők között ugyanakkor vita van arról, hogy mekkora a befolyása valójában a Putyin-rendszerben, vagy mennyiben inkább csak elhitette ezt magáról. A nemzetközi szélsőjobboldali hálózat építésében mindenképpen rendkívül aktív.

photo_camera A jobboldalon Dugin.

Politikai kommentátorként a 29 éves Darja Dugina is az Ukrajna elleni háború elkötelezett támogatója volt. Ellene is érvényben voltak brit és amerikai szankciók dezinformáció terjesztése miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.