link Forrás

Ha meghalok, viseletben temessetek el, mert apátok nem ismer meg, ha szűk szoknyában megyek a másvilágra

video
2022 augusztus 21., 15:00
  • Mohos Zsófia fotográfus az eltűnőben levő paraszti kultúra utolsó arcait örökíti meg, azokat az időseket, akik „nem csak őrzik a hagyományt, hanem benne élnek”.
  • Gyerekként sok időt töltött a Nógrád megyei Kisecseten, itt tűnt fel neki először, hogy egyre kevesebb viseletes néni sétál az utcán, ürülnek ki a régi parasztházak.
  • Elkezdte megkeresni ezeket az időseket, a róluk készült képeket és a tőlük hallott történeteket pedig a Görbeország nevű projektjébe rendezte össze.
  • Rimócra, egy kis palóc faluba látogattunk el vele, ahol már évek óta követi és fotózza a közösség életét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.