Kijev elleni rakétacsapástól tartanak az ukránok

külföld
2022 augusztus 21., 15:38
comments 6

A kijevi kormányzati negyed elleni rakétacsapásra készülhetnek az oroszok, írja az Ukrajinszka Pravda az alapján, hogy több parlamenti és kormányzati forrásuk is arról tájékoztatta a lapot, hogy a kormánynegyedben dolgozóknak azt javasolták, hogy augusztus 22-26. között inkább dolgozzanak otthonról.

Ukrán katonák fegyveres járőre Kijev kormányzati negyedében az orosz invázió első napján, 2022. február 24-én.
photo_camera Ukrán katonák fegyveres járőre Kijev kormányzati negyedében az orosz invázió első napján, 2022. február 24-én. Fotó: SERGEI SUPINSKY/AFP

A lap szerint a parlament, a Verhovna Rada stábja távmunkában fog dolgozni a jövő héten, leszámítva a nemzetközi delegációk fogadásában érintetteket és a következő ülés előkészítésén dolgozókat. De egy forrásuk szerint minden, a kormányzati negyedben található állami hivatal dolgozójának azt javasolták, hogy a jövő héten "a lehető legritkábban bukkanjanak fel" a negyedben.

Volodimir Zelenszkij szombat este a szokásos videóüzenetében azt jósolta, hogy az oroszok a jovő héten "különösen brutális támadásokra" készülnek. "Tudtában kell lennünk azzal, hogy Oroszország ezen a héten valami különösen gusztustalan, kulünösen kegyetlen dologra készül. Ilyen a mi ellenségünk. Persze az elmúlt hat hónap minden hetében ugyanez, gusztustalan és kegyetlen dolgokat tettek" - mondta.

Ukrajnában augusztus 24-én ünneplik az ország függetlenségét, 23-án pedig a nemzeti zászló napját.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.