Több tucatnyi halottja és sérültje van két törökországi tömegbalesetnek

tragédia
2022 augusztus 21., 06:45

Szombaton legalább 32 ember meghalt és mintegy 50 ember megsérült két tömegszerencsétlenségben Törökország különböző részein.

A kamion, ami gyalogosokba csapódott.
photo_camera A kamion, ami gyalogosokba csapódott. Fotó: -/AFP

Az első tömegbaleset Gaziantep tartomány egyik autópályáján történt. A DHA hírügynökség szerint egy utasokat szállító busz belehajtott több, egy korábbi karambolnál helyszínelő járműbe: egy mentőautóba, egy tűzoltóautóba és egy újságírókat szállító buszba. 16 ember meghalt és 21 megsérült, a helyi sajtó szerint a halálos áldozatok közt volt négy mentős, három tűzoltó és az Ilhas hírügynökség két munkatársa is. A rendőrség kihallgatja a busz sofőrjét.

A másik eset kísértetiesen hasonló módon történt Mardik tartomány Derik nevű városában. Fahrettin Koca egészségügyi miniszter Twitteren közölte, hogy egy teherautónak elromlott a féke és a gyalogosok, illetve járművek felé sodródott. A szerencsétlenségben legalább 16 ember életét vesztette és 29 másik megsérült, közülük nyolcan súlyos állapotban vannak. Azért volt ott ekkora tömeg, mert nem sokkal korábban három autó karambolozott a helyszínen, és már megkezdődött a segítségnyújtás. A helyi ügyészség vizsgálatot indított az ügyben. (France24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.