A kínai cenzorok megváltoztatták a Minyonok: Gru színre lép végét

FILM
2022 augusztus 22., 17:08
comments 1

A kínai nézők szerint a kínai cenzorok megváltoztatták a Minyonok: Gru színre lép című animációs film végét a hazai bemutatóhoz, újabb példáját adva annak, hogy Kína megváltoztat népszerű hollywoodi filmeket.

A Twitterhez hasonló kínai platformon, a Weibón megosztott bejegyzések és képernyőképek szerint a cenzorok kiegészítése szerint Wild Knucklest, a film fontos szereplőjét elkapta a rendőrség, és 20 év börtönt kapott.

Azt is írják, hogy a kínai verzióban Gru, Wild Knuckles bűntársa „visszatért a családjához”, és „a legnagyobb teljesítménye, hogy három lányának apja lett”.

A nemzetközi változatban a film azzal ér véget, hogy Gru és Wild Knuckles együtt lépnek le, miután az utóbbi eljátszotta a halálát, hogy elkerülje az elfogást.

photo_camera Fotó: Universal Pictures – Illuminatio/Collection ChristopheL via AFP

Sokan kigúnyolták a kínai cenzorok szerkesztését, mondván, valamiféle PowerPoint bemutatóra hasonlít.

A Weibón 14,4 millió követős filmes oldal, a DuSir azt írta, hogy a kínai verzió egy perccel tovább futott, mint a nemzetközi, és megkérdőjelezte, miért volt szükség a hosszabbításra. „Csak nekünk van szükségünk különleges útmutatásra és törődésre, mert attól tartunk, hogy egy rajzfilm »megront« minket” – írta DuSir.

A Huaxia Film Distribution és a China Film Co, a film kínai forgalmazói nem válaszoltak a megkeresésekre.

Idén korábban a Harcosok klubját is átírták: az utolsó jelenetben a bombák felrobbanása helyett megjelent egy szöveg, hogy a rendőrség „gyorsan leleplezte a tervet, és letartóztatta az összes bűnözőt, sikeresen megakadályozva a bomba felrobbanását”. A változásokat széles körben kigúnyolták, és a terjesztő később vissza is állította az eredeti befejezést. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt