Negatív lett a finn kormányfő drogtesztje

drog
2022 augusztus 22., 15:28
comments 5

A finn kormány közleménye szerint Sanna Marin finn miniszterelnök (SDP) pénteken végzett drogtesztje nem talált kábítószer-fogyasztásra utaló jeleket – írja a YLE. A közlemény szerint a vizsgálatról, az elvégzett szűrésekről és a vizsgálat módjáról a sajtó a Miniszterelnökségtől kaphat részletesebb tájékoztatást.

A 36 éves Sanna Marin pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a drogtesztet azért csinálta meg, mert a kiszivárgott bulizós videói miatt sok kritika érte őt és a döntéshozatali képességét.

photo_camera Fotó: Roni Rekomaa/AFP

A finn kormányfő azt mondta, még sosem fogyasztott illegális kábítószert, de saját maga védelmére és az őt ért vádak miatt, amiket „nagyon komolyan vesz”, drogtesztet csinált, bár „méltatlannak” tartotta, hogy tesztet csináltattak vele. (A miniszterelnököt nemcsak a finn ellenzék, de saját kormánykoalíciójának tagjai is drogteszt készítésére szólították fel.)

A videó, amelyen a finn szociáldemokrata politikus látható egy zártkörű házibulin, a hét eleje óta terjed az interneten. A közvélemény megoszlott a kérdésben. Sokan méltatják Marint, amiért hivatása mellett aktív szociális életet folytat, míg mások megkérdőjelezik az alkalmasságát, mert beleegyezett a videó elkészítésébe, igaz, megígérték neki, az nem kerül nyilvánosságra.

A miniszterelnök azt mondta, azon képessége, hogy a kormányfői tisztséggel járó feladatait ellássa, a házibulin is megmaradt. (YLE, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.