Vodafone: Nem mi árultuk a céget, a vásárlók kerestek meg minket

gazdaság
augusztus 22., 15:16
comments 23

Végső soron miért döntöttek úgy, hogy feladják a magyar piacot, érdeklődtünk a Vodafone brit anyavállalatánál, miután kiderült, hogy a kormányközeli 4iG és az állam megveheti a cég magyar érdekeltségeinek döntő többségét.

„A 4iG-vel való egyesülés lehetővé teszi, hogy a Vodafone Magyarország, amely az országban büszke sikertörténetére és innovációira, sokkal erősebb és teljesen konvergens szolgáltatóként jelentős szerepet játsszon az ágazat jövőbeni növekedésében és fejlődésében. Az egyesült vállalat növeli majd a versenyt, és könnyebben tud beruházásokat végrehajtani, így elősegíti Magyarország digitalizációját.

Ugyanakkor vonzó ajánlatot kaptunk a Vodafone Magyarországért, amelyet a Vodafone részvényesei érdekében állt elfogadni” - válaszolta írásban Ben Padovan, a Vodafone Group vállalati kommunikációjáért felelős vezetője.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy ki kezdeményezte az üzletet.

„A Vodafone-hoz érkezett a megkeresés a vásárlók részéről. Egyéb részletet nem hozunk nyilvánosságra a tárgyalásokról” - áll a válaszban.

Így nem kaptunk választ arra, hogy ki volt a tárgyalófél, a 4iG, vagy az állam képviselője, esetleg mindkettő. És az sem derült ki, mikor kezdődtek a tárgyalások és azokon hogyan határozták meg a részvénycsomag árát, amely a szakértő szerint a piaci ár duplája is lehet.

Azt is megkérdeztük, hogy abban a politikai helyzetben, amikor a magyar kormányt számos kritika éri a demokrácia leépülése, a Vlagyimir Putyinhoz kötődő viszonya, vagy épp a Pegazus-botrány miatt Európa-szerte, jó ötlet-e üzletet kötni vele annak a Vodafone-nak, amelynek a vállalati alapelvei nem igazán illeszkednek a magyar kormány által képviselt politikába. Erről ennyit írt a kommunikációs vezető:

„A Vodafone-nak továbbra is lesz szolgáltatási üzletága Magyarországon (a VOIS nevű céget megtartják - A szerk.), és a Vodafone Magyarországgal is folytatódik az üzleti kapcsolat a Vantage Towers nevű infrastruktúra-cégben lévő 82%-os részesedésünkön keresztül.” (Ez utóbbi cég pedig a Vodafone-hoz tartozó adótornyokat üzemelteti).

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt