Egy képlettel kiszámítható, mikor kezd hisztizni a gyerek az autóban

TUDOMÁNY
2022 augusztus 23., 6:56
comments 5

T=70+0.5E+15F-10S A fenti képletet James Hind, a Nottingham Trent Egyetem munkatársa alkotta meg, szerinte ezzel meg tudjuk mondani, hogy a gyerek mikor kezd hisztizni az autóban egy hosszú utazás alatt.

Szerinte egy átlagos gyerek egy hosszú autóút alatt 70 perc (T) után kezd el hisztizni. A hiszti esélyét azonban csökkenti minden olyan perc, amikor a gyereket szórakoztatják (E), vagy lefoglalják kajával (F), ami 15 perccel is segíthet a hiszti kezdetének késleltetésében.

De ha az autóban vannak testvérek (S) is, az 10 perccel előrehozza a hisztit. Hind a képletet az LV+ Britannia Rescue-val közösen dolgozta ki, kutatásai pedig 2000 szülő válaszain alapulnak. (Sky News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt