Eltűnt Churchill ikonikus portréja, valaki hamisítványt tett a helyére

külföld
augusztus 23., 18:39
comments 1

Nem találják Winston Churchill híres portréját, ami 1998-tól mostanáig egy ottawai szálloda falán lógott. Pénteken vette észre a Château Laurier egyik dolgozója, hogy az eredetit valaki hamisítvánnyal pótolta. A rendőrség nyomozást indított, egyelőre azt sem tudni, mikor vihették el a képet.

photo_camera Yousuf Karsh, a kanadai-örmény fotóművész legendás képe a Photo Shanghai 2015 kiállításon 2015. szeptember 10-én, Sanghajban. Fotó: Jiang ren/Imagine China

A fényképet 1941-ben készítette Yousuf Karsh, nem sokkal azután, hogy a brit miniszterelnök beszédet mondott a kanadai parlamentben. A fotós elmondásából tudjuk, hogy Churchill szokásához híven szivarozott, amikor a portréhoz készülődött, és hiába tartott elé hamutálat, sehogy sem akarta letenni. Karsh végül odalépett hozzá, elnézést kért, és kivette a szájából.

Végül épp azt a pillanatot sikerült megörökítenie, amikor a dohánytól megfosztott Churchill morcos tekintettel néz rá. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt