Megölt egy embert, majd eutanáziát kért egy spanyol férfi, mielőtt tárgyalni kezdték volna az ügyét

külföld
2022 augusztus 23., 18:54

Eutanáziát hajtottak végre Spanyolországban egy korábbi biztonsági őrön, aki decemberben rálőtt a kollégáira. Egy embert megölt, négyet megsebesített, majd tűzharcba keveredett a rendőrökkel, és olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy lebénult, és állandó fájdalmak közt élt. Mielőtt tárgyalni kezdték volna az ügyét, jelezte, hogy inkább szeretne meghalni.

photo_camera Transzparens egy tavalyi, eutanáziapárti tüntetésen Madridban: "Én döntöm el, hogyan és mikor halok meg" Fotó: GABRIEL BOUYS/AFP

Az áldozatok hiába fellebbeztek, mondván, hogy a férfinak szembe kell néznie az igazságszolgáltatással, kéréseiket elutasította a hatóság. Még az Alkotmánybíróságot is bevonták volna, de a testület nem vette napirendre a kérdést, mivel nem alapvető jogokat érintett. Az eutanáziát kedden este fél hétkor hajtották végre.

Spanyolországban tavaly legalizálták az eutanáziát, azóta 172 esetben került rá sor. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.