Az oroszok csapást mértek egy ukrán vasútállomásra, legalább tizenöten meghaltak

háború
2022 augusztus 24., 20:03
comments 3

Az orosz hadsereg csapást mért a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megyében lévő csaplinei vasútállomásra, az eddigi információk szerint tizenöten meghaltak, és mintegy ötvenen megsebesültek, mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerda este az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) ülésén.

Zelenszkij azt mondta, hogy a kelet-ukrajnai Donyecktől mintegy száztíz kilométerre nyugatra fekvő Csapline állomáson vasúti kocsikat ért támadás. „Négy kocsi égett, amikor a hírt kaptam" - mondta. A mentőszolgálatok a helyszínen vannak, de a halálos áldozatok száma tovább nőhet.

Oroszország nem kommentálta a támadást, ami az ukrán függetlenség napján és Moszkva inváziójának hat hónapos évfordulóján történt. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.