Nem fizet a kormány a fővárosnak területhasználati díjat a tűzijáték idején

Budapest
2022 augusztus 24., 06:26
comments 4

Kedd este megjelent egy rendelet a Magyar Közlönyben, amelynek értelmében a kormány nem fizet területhasználati díjat a fővárosnak és a kerületi önkormányzatoknak az augusztus 20-ról erre a hétvégére csúsztatott tűzijáték idejére - szúrta ki a Hvg.hu. Erre természetesen a háborúra hivatkozva bevezetett veszélyhelyzet teremt lehetőséget, amit első dolgaként megszavazott a választások után a fideszes kétharmad.

photo_camera Az augusztus 20-i tűzijáték pirotechnikai eszközeit telepítik a Nuvu Kft. szakemberei az Erzsébet hídon 2022. augusztus 18-án. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy akkor sem fizetett volna a kormány, ha múlt szombaton nem jelzi vihar lehetőségét az Országos Meteorológiai Szolgálat, és nem halasztják el az ünnepi durrogtatást. A 2020-as, épített környezetről szóló törvényben ugyanis már benne van, hogy augusztus 15 és 20 között a kormány ingyen használhatja a tűzijátékra Budapest köztereit. Ezt viszont most csúsztatni kellett, az ünnepségekkel együtt, ezért kellett ezt gyorsan, az ukrán háborúra hivatkozva korrigálni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.