Cancel culture: a kormánymédia kiakadt a tűzijáték-lefújás miatt, másnap Palkovics menesztette az OMSZ vezetőit

POLITIKA
2022 augusztus 22., 15:48
photo_camera Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

„Azonnali hatállyal távozik a posztjáról az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnöke és a szervezet szakmai elnökhelyettese. A szervezet irányítási jogát gyakorló Palkovics László technológiai és ipari miniszter augusztus 22-ével felmentette Radics Kornéliát és Horváth Gyulát. Az új vezetők személyéről a későbbiekben születik döntés” – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium Kommunikációs Főosztálya.

A szombatra tervezett, augusztus 20-i központi tűzijátékot az operatív törzs azért fújta le, mert az OMSZ vihart jósolt estére, de a vihar végül elmaradt. A kormánypárti sajtóbirodalom nem is hagyja ezt szó nélkül.

Az OMSZ vasárnap reggel így kommentálta a tűzijáték-lefújást: „A tegnap esti események a tegnap délelőttig rendelkezésre álló modelleredmények, illetve az ezekből alkotott forgatókönyvek nem valósultak meg. Az akkori eredmények közül a legkevésbé valószínű történt meg. Ez a bizonytalansági faktor sajnos benne van a szakmánkban, ezt igyekeztünk kommunikálni is. Elnézést kérünk a kellemetlenségekért!”

Úgy látszik, még sincs benne a szakmában ez a bizonytalansági faktor. Nem ez az első eset, hogy Magyarországon canceleltek valakit a nem megfelelő véleményéért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.