Cancel culture: a kormánymédia kiakadt a tűzijáték-lefújás miatt, másnap Palkovics menesztette az OMSZ vezetőit

POLITIKA
augusztus 22., 15:48
comments 77
photo_camera Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

„Azonnali hatállyal távozik a posztjáról az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnöke és a szervezet szakmai elnökhelyettese. A szervezet irányítási jogát gyakorló Palkovics László technológiai és ipari miniszter augusztus 22-ével felmentette Radics Kornéliát és Horváth Gyulát. Az új vezetők személyéről a későbbiekben születik döntés” – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium Kommunikációs Főosztálya.

A szombatra tervezett, augusztus 20-i központi tűzijátékot az operatív törzs azért fújta le, mert az OMSZ vihart jósolt estére, de a vihar végül elmaradt. A kormánypárti sajtóbirodalom nem is hagyja ezt szó nélkül.

Az OMSZ vasárnap reggel így kommentálta a tűzijáték-lefújást: „A tegnap esti események a tegnap délelőttig rendelkezésre álló modelleredmények, illetve az ezekből alkotott forgatókönyvek nem valósultak meg. Az akkori eredmények közül a legkevésbé valószínű történt meg. Ez a bizonytalansági faktor sajnos benne van a szakmánkban, ezt igyekeztünk kommunikálni is. Elnézést kérünk a kellemetlenségekért!”

Úgy látszik, még sincs benne a szakmában ez a bizonytalansági faktor. Nem ez az első eset, hogy Magyarországon canceleltek valakit a nem megfelelő véleményéért.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt