Öt nap börtönre és három év próbaidőre ítélték Nancy Pelosi férjét

külföld
2022 augusztus 24., 04:05

Bűnösnek vallotta magát Paul Pelosi: a Kalifornia államban lévő Napa megyei bíróság többek közt öt nap börtönre és három év próbaidőre ítélte az amerikai képviselőház demokrata elnöke, Nancy Pelosi férjét, aki májusban okozott balesetet sportautójával.

A 81 éves Paul Pelosi büntetése a vádalku nyomán 5 nap börtön, amiből négy napot már letöltött, a fennmaradó egyet 8 órás közösségi munkával válthatja ki. Az ítélet szerint emellett részt kell vennie egy három hónapos programban, egy éven át alkoholszondával felszerelt gyújtásgátlót kell használnia autójában, jóvátételt is kell fizetnie, valamint az ítélet 3 év próbaidőt tartalmaz.

Az ítélethozatal napján, kedden a kaliforniai autópálya-rendőrség nyilvánosságra hozta a baleset utáni rendőri intézkedésről készült, a járőrautó kamerája által rögzített felvételeket. Ezekből kiderült, hogy Paul Pelosi a baleset után a jogosítványa mellett egy rendőröket segítő szervezet, a 11-99 Alapítvány kártyáját is átadta az intézkedő járőröknek. A 11-99 Alapítvány rendőröket támogat, és ösztöndíjat biztosít gyermekeik számára.

Az értékelések szerint a felvétel alátámasztja a rendőrségi jelentésben szereplő állítást, ami a részegség „objektíven” megállapítható jeleiről szólt. A baleset után Pelosit letartóztatták, az alkoholteszt megállapította, hogy vérének alkoholtartalma 0,082 százalék volt, ami két ezrelékkel magasabb a megengedettnél.

Az eljárás kezdetekor több kormányzati érdekvédő szervezet is felszólította a bíróságot, hogy ne alkalmazzon semmiféle „kivételes elbírálást” a képviselőházi elnök férjének ügyében.

Nancy Pelosi házelnök nem kommentálta az ítéletet, hivatala úgy fogalmazott, magánügyről van szó. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.