Sehol sem drágulnak úgy az élelmiszerek Európában, mint Magyarországon

gazdaság
2022 augusztus 24., 12:33

Júliusban 10,4 százalékkal voltak magasabbak az árak Magyarországon, mint januárban. Ez a negyedik legmagasabb érték az Európai Unióban: csak a balti államok előznek meg minket, és hajszálra úgy állunk, mint Málta. A teljes EU-s infláció 6,3 százalék az Eurostat adatai alapján.

link Forrás

Ha csak az élelmiszereket nézzük, mi állunk a legrosszabbul, 21 százalékos áremelkedéssel.

A kenyér, a hús, a gyümölcs, a sör és az alkoholmentes italok ára is Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben.A kenyér 37 százalékkal lett drágább, a második helyezett Litvániában csak 20 százalékkal. A húsnál kisebb a különbség, nem sokkal előzzük a letteket és a cseheket.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.