Több száz utas rekedt benn öt órára a Nagy-Britanniát és a Franciaországot összekötő alagútban

külföld
2022 augusztus 24., 05:36

Lerobbant a vonat a Nagy-Britanniát és Franciaországot összekötő Csatorna-alagútban kedd késő este, ezért több száz embernek öt órán keresztül kellett várakoznia a szervizalagútban, amíg kimentették őket, írja a Guardian.

Több utas is a közösségi médián posztolt arról, ahogy az 51 kilométer hosszú alagútban sétálnak, néhányan bőröndökkel, kutyákkal. Az egyik utas beszámolója szerint 10 perce haladt a vonat az alagútban, amikor hirtelen kialudtak a fények, és a szerelvény megállt. Az utasokat arról tájékoztatták, hogy a kerekekkel lehet a probléma, és türelmüket kérték, amíg kivizsgálják. Másfél órával később azonban közölték, hogy nem találták meg a hibát.

link Forrás

Az utasok egy idő után megunták a várakozást, ezért a szervizalagúton keresztül elhagyták a vonatot, és felgyalogoltak a következő állomásig, ahol egy másik vonat állt, csakhogy az sem közlekedett. Az utasok végül 6 órával később jutottak el oda, ahova akartak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.