Zelenszkij megfogadta, hogy visszaszerzi a Krímet Ukrajnának

háború
2022 augusztus 24., 06:03
comments 6

Zelenszkij ukrán elnök megfogadta, hogy visszaadja a Krímet Ukrajnának, és az is az EU részévé válik, ahogy az ország többi területe is.

„Visszaszerezzük a Krímet, mert az a mi területünk. Bárhogyan is lesz, ezt mi magunk fogjuk eldönteni, más állam megkérdezése nélkül… Minden a Krímmel kezdődött, és a Krímmel fog véget érni” - mondta a Krími Platform kijevi csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón.

Azt is hozzátette, hogy Ukrajna sem áll készen a tűzszünetről való tárgyalásra Oroszországgal.

„Ezen a ponton, ahol most vagyunk, nem állunk készen a tűzszünetre. Elmagyaráztuk, hogy nem lesz Minszk-3, Minszk-5 vagy Minszk-7. Nem fogunk belemenni ezekbe a játékokba, mert így már vesztettünk területeket… ez egy csapda” – mondta. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.