Ghislaine Maxwellt 1,3 millió dollárra perlik saját ügyvédei

bűnügy
2022 augusztus 25., 13:18
comments 4

Ghislaine Maxwell ügyvédei 1,3 millió dollárra perlik a bebörtönzött társasági asszonyt, a testvérét, Kevint és a férjét, Scott Borgersont, hogy fedezzék a ki nem fizetett jogi költségeket.

A perben azt állítják, hogy Ghislaine Maxwell 878 302 dollárral tartozik a denveri székhelyű Haddon, Morgan and Foremannek (HMF), és ennek az összegnek a másfélszeresét követeli egyezségként, mondván, hogy a tartozás nagy része január óta fennáll.

Ghislaine Maxwell 2013-ban
photo_camera Ghislaine Maxwell 2013-ban Fotó: Laura Cavanaugh/Getty Images via AFP

A HMF azt állítja, hogy a 63 éves Kevin Maxwell folyamatosan ígéretet tett arra, hogy készpénzben részleteket küld, de a tranzakciók ritkán valósultak meg, miközben Borgerson megpróbálta eltitkolni felesége vagyonát azáltal, hogy két céget hozott létre ingatlanok megvásárlására Bostonban és máshol Massachusettsben és New Hampshire-ben.

A 60 éves Ghislaine Maxwellt decemberben ítélték el, és júniusban 20 év börtönbüntetésre ítélték többek között kiskorúak szexuális kereskedelméért, amit a partnere, Jeffrey Epstein oldalán követett el. Epsteint nem tudták felelősségre vonni, mert 2019-ben a börtönben rejtélyes módon meghalt a letartóztatásban. A halál oka hivatalosan öngyilkosság volt. (The Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.