Adathalászatra figyelmeztet a Szerencsejáték Zrt.

bűnügy
2022 augusztus 26., 10:45

A Szerencsejáték Zrt. nevével és arculati elemeivel visszaélve adathalász tevékenységet folytatnak ismeretlenek. A Szerencsejáték Zrt. közleménye szerint a megjelenésében az ötöslottóra utaló weboldalon nyereményjátékot hirdetve, a játékosokat megtévesztő módon bankkártya-adatokat kérnek el, amellyel utána visszaélhetnek.

Az ismeretlenek által nyereményjátékként meghirdetett tevékenység a Szerencsejáték Zrt.-től független, abban a Szerencsejáték Zrt. semmilyen módon nem vesz részt, a név és az arculati elemek ilyen felhasználásához nem járult és nem is járul hozzá – közölte a társaság.

Emiatt megteszik a szükséges jogi lépéseket, egyben arra hívják fel a játékosok figyelmét, hogy bankkártya-adatokat soha, semmilyen körülmények között ne adjanak ki anélkül, hogy meggyőződnének az adott weboldal hitelességéről és az üzemeltető kilétéről. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.