Kötelékben repülnek el Budapest belvárosa fölött a magyar Gripenek a szombati tűzijáték előtt

belföld
2022 augusztus 26., 16:17
comments 4

Ezt közleményben hozta nyilvánosságra a Honvédelmi Minisztérium.

photo_camera Fotó: Kristóf Balázs

„Az augusztus 27-ei tűzijáték előtt, 19:30–20:00 óra között kötelékben repülnek majd a Gripenek a Duna Parlament és Lánchíd közötti szakaszán. Ezért Budapesten és Pest megye egyes részein megnövekedett hanghatásra kell számítani” – hívják fel a figyelmet.

„A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.”

Augusztus 20-án nemcsak a tűzijáték maradt el időjárási viszontagságok miatt, hanem a délelőtt légi parádé is. Mint a közleményből kitűnik, azt nem teljes egészében rendezik meg, hanem csak egy kis részére kerül sor, és arra sem az eredetileg tervezett napszakban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.