Megtiltotta az országos kórház-főigazgató a győri kórháznak, hogy pénzt kérjen az elhunytak láthatásáért

Egészségügy
2022 augusztus 26., 17:39
comments 4

Az országos kórház-főigazgató írásban utasította a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház vezetését az elhunytak holttestének láthatásával kapcsolatos díjfizetés azonnali megszüntetetésére és a kórházban alkalmazott térítési szabályzat módosítására, írta az Országos Kórházi Főigazgatóság az Úgy Tudjuknak.

Csütörtökön írtunk arról, hogy a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban ha egy hozzátartozó még elszállítás előtt látni akarja rokona, családtagja holttestét, akkor annak megtekintéséért 5500 forintot kell fizetnie.

Az indoklás szerint a holttest megtekintésének megszervezése „a vonatkozó jogszabályok szerint nem tartozik a közfinanszírozott tevékenységek körébe”, így nem szerepel a boncmesterek munkaköri leírásában sem, tehát többletmunkát jelent.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.