Prostitúcióra kényszerítettek egy gondokság alatt álló terhes nőt a XX. kerületben

bűnügy
2022 augusztus 26., 10:18

A Fővárosi Főügyészség egy házaspárral és egy nővel szemben emelt vádat, miután 2019-ben prostitúcióra kényszerítettek egy gondokság alatt álló terhes nőt.

A vádirat szerint az ügy vádlottjai egy 35 éves férfi és 29 éves felesége, akik egy XX. kerületi házban éltek, illetve egy 33 éves nő, aki prostituáltként dolgozott és a pártól bérelt egy lakrészt. A házaspár 2016 körül ismerkedett meg a gondnokság alatt álló nővel, aki sokszor járt hozzájuk, hogy ott a férfi testvérével találkozzon.

A házaspár női tagja és a tőle szobát bérlő nő évekkel később, 2019-ben az utcán, a VIII. kerületben találkozott újra össze a gondnokság alatt álló nővel, akit beültettek egy autóba, és pesterzsébeti házukba vitték.

A nőt ezek után erőszakkal és fenyegetéssel prostitúcióra kényszerítették. Regisztrálták egy szexuális szolgáltatást kínáló oldalon, ahova róla készített fotókat töltöttek fel, ők egyeztettek időpontot a hirdetésre jelentkező ügyfelekkel, ők szabták meg az ellenszolgáltatás összegét és ők vették át a pénzt az ügyfelektől, amit ezután a saját megélhetésükre fordítottak.

Amikor a nő ellenkezett, a vádlottak bántalmazták, és mivel tudtak róla, hogy a nő terhes, azzal fenyegették, hogy elveszik a gyerekét. A nő iratait és telefonját elvették, rázárták az ajtót és soha nem hagyták egyedül a házban.

Végül az egyik „vendégétől” kért segítséget, aki bejelentést tett a rendőrségen. A vádlottak ezután a nőt autóval Szabadegyházára vitték, és ott magára hagyták.

A Fővárosi Főügyészség a három vádlottal szemben emberkereskedelem miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, fegyházbüntetést és pénzbüntetést is kaphatnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.