Alaposan megpörgette Gulyás Gergely a Momentum elnökét a fideszes oroszlánbarlangban

POLITIKA
2022 augusztus 27., 14:20

Több szempontból is hátrányból indulva kellett volna helytállni Gelencsér Ferencnek a fideszes politikai szezonnyitón, a Tranzit fesztiválon, de a Momentum elnöke nem nagyon tudott megbirkózni a körülményekkel.

Gelencsér Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel vitázott közéleti kérdésekről egy színtiszta kormánypárti közönség előtt, súlyosbító körülményként Kárász Róbert műsorvezető közreműködésével.

Kárász kérdezőként nem érte be azzal, hogy felmondja a fideszes Megafonnál magába szívott propaganda-paneleket, de minden egyes alkalommal félbeszakította az ellenzéki politikust, amikor az megpróbált végigvinni egy gondolatmenetet. Ezt olyan vehemenciával tette, hogy egy-egy utalással még Gulyás is szóvá tette túlzott elfogultságát.

Ezzel együtt Gelencsér a beszélgetés idején egyáltalán nem volt a helyzet magaslatán, és a nyilvános szereplések terén nyilvánvalóan rutinosabb és hazai pályán focizó miniszter viszonylag könnyen nyerte kettejük csatáját.

A fő oka ennek az volt, hogy a momentumos politikus nem igazán találta ki, mi is a szándéka a vitán: akár kormányképes, megfontolt politikusnak mutatkozni, vagy egy-egy konkrét témában sorozni a kormányt. Egy-egy panelre igyekezett építeni az érvelését, de egyetlen alkalommal sem vitte el falig azokat. Pontatlanságai nyomán Gulyás simán ki tudott slisszolni a kellemetlen témák alól, pedig ha valamikor, most tényleg volna miért magyarázkodnia a kormánynak.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.