Alaposan megpörgette Gulyás Gergely a Momentum elnökét a fideszes oroszlánbarlangban

Lezárt tartalom a Kör tagjainak POLITIKA
augusztus 27., 14:20
comments 68

Több szempontból is hátrányból indulva kellett volna helytállni Gelencsér Ferencnek a fideszes politikai szezonnyitón, a Tranzit fesztiválon, de a Momentum elnöke nem nagyon tudott megbirkózni a körülményekkel.

Gelencsér Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel vitázott közéleti kérdésekről egy színtiszta kormánypárti közönség előtt, súlyosbító körülményként Kárász Róbert műsorvezető közreműködésével.

Kárász kérdezőként nem érte be azzal, hogy felmondja a fideszes Megafonnál magába szívott propaganda-paneleket, de minden egyes alkalommal félbeszakította az ellenzéki politikust, amikor az megpróbált végigvinni egy gondolatmenetet. Ezt olyan vehemenciával tette, hogy egy-egy utalással még Gulyás is szóvá tette túlzott elfogultságát.

Ezzel együtt Gelencsér a beszélgetés idején egyáltalán nem volt a helyzet magaslatán, és a nyilvános szereplések terén nyilvánvalóan rutinosabb és hazai pályán focizó miniszter viszonylag könnyen nyerte kettejük csatáját.

A fő oka ennek az volt, hogy a momentumos politikus nem igazán találta ki, mi is a szándéka a vitán: akár kormányképes, megfontolt politikusnak mutatkozni, vagy egy-egy konkrét témában sorozni a kormányt. Egy-egy panelre igyekezett építeni az érvelését, de egyetlen alkalommal sem vitte el falig azokat. Pontatlanságai nyomán Gulyás simán ki tudott slisszolni a kellemetlen témák alól, pedig ha valamikor, most tényleg volna miért magyarázkodnia a kormánynak.

Vásárolj előfizetést most féláron!

Akár 1000 forint alatt csatlakozhatsz, és olvashatod valamennyi cikkünket.

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt