Az új forgalomirányítási rend boríthatta ki a sofőrt, aki furgonnal hajtott bele egy brüsszeli kávézó teraszába

közlekedés
2022 augusztus 27., 12:02
comments 1

Gyilkossági kísérlettel vádolják annak a furgonnak a sofőrjét, amely péntek délután belehajtott egy Brüsszel központjában található kávézó teraszába - írta a La Libre belga napilap szombaton.

Az incidensben három ember szenvedett könnyebb sérülést, kórházba senkit sem kellett szállítani. A jármű vezetője elmenekült a tett helyszínéről, de nem sokkal később a rendőrség Antwerpenben letartóztatta. A szemtanúk szerint a furgon elhajtott a kávézó előtt, majd megfordult, és ezután hajtott bele a teraszba.
A La Libre szerint a gyanúsított, Muhamad G. 1994-ben született Antwerpenben. Flamand nyelvű sajtóforrásokra hivatkozva azt írták, hogy török származású, és a DPD csomagküldő szolgálat alkalmazottja.

photo_camera Fotó: Klaus-Dietmar Gabbert/dpa Picture-Alliance via AFP

A Het Laatste Nieuws napilap szerint az eset idején valószínűleg éppen a környéken végezte munkáját. A napilapnak nyilatkozó források azt állítják, hogy "a gyanúsított eszét vesztette az augusztus közepén életbe lépett új forgalomirányítási rend miatt, és ezért hajtott bele teljes sebességgel a kávézó teraszába".

Az indítékot a rendőrség egyelőre nem erősítette meg, de sajtóinformációk szerint az illető már ismert a rendőrség előtt testi sértés miatt. Az incidens tisztázatlan háttere miatt Brüsszel néhány területén ideiglenesen megemelték a terrorkészültségi szintet, majd a nyomozás előrehaladtával csökkentették. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.