Elcserélték egy nő édesanyjának hamvait, senki sem tudja, hol van, de a kórház és a rendőrség szerint senki nem hibázott

belföld
2022 augusztus 29., 04:32
comments 20

Elcserélték Kissné Csomor Mária édesanyjának hamvait, lassan egy éve nem kerültek elő, és bár a rendőrségi nyomozás megállapította, hogy valóban eltűntek a hamvak, senki sem hibázott, bűncselekmény nem történt, írja a Blikk.

A nő édesanyját novemberben szállították kórházba koronavírussal, hogyléte felől pedig Kissné Csomor Mária minden nap érdeklődött telefonon. A nőnek több napon keresztül mondták, hogy az édesanyja jól van, majd közölték, hogy átszállították a krónikus osztályra, bemehet meglátogatni. Csakhogy a krónikus osztályon nem Kissné Csomor Mária édesanyja feküdt az ágyon, hanem valaki más.

A nő viszont hiába bizonygatta, hogy az nem az ő édesanyja, az orvos csak akkor hitte el neki, amikor rendőrt hívott, és megmutatott egy fotót az édesanyjáról. Azt viszont senki sem tudta, hogy akkor hol van az édesanyja.

Mária elment a kórház főigazgatójához, aki azt mondta neki, hogy valószínűleg még a Covid-osztályon meghalt az idős nő. Mária ekkor már csak a hamvakat szerette volna megkapni, hogy eltemethesse az édesanyját, de a kórház közölte vele, hogy összecseréltek három elhunyt hamvat, így az édesanyját valaki más temethette el, de nem tudják, hogy ki.

Mária ezután feljelentést tett, a rendőrség pedig több mint fél évig nyomozott, majd megállapította, hogy nem történt bűncselekmény.

A Blikk megszerezte a rendőrség határozatát, melyben a nyomozás megszüntetésről döntenek. A hatóság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt indította az eljárást az ügyben. Szakértőt rendeltek ki, aki megállapította: a betegcsere nem járult hozzá Cs. Miklósné halálához, súlyos állapota és kísérő betegségei valamint a Covid fertőzése következtében halála bekövetkezett volna. Az intellektuális közokirat hamisítás vétsége pedig azért nem megalapozott, mert a halott vizsgálati iratát kiállító orvos a már korábban rögzített beteg adataiból dolgozott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.