Meghalt az egyik holland kommandós, akit az indianapolisi hotel előtt lőttek le

külföld
2022 augusztus 29., 08:14

Meghalt az egyik holland kommandós, akit két társával együtt lőttek le pénteken egy indianapolisi hotel előtt, jelentette a Holland Védelmi Minisztérium.

A holland fegyveres erők egyik különleges egysége, a Commando Crops tagjai kiképzésen vettek részt az Egyesült Államokban, de amikor a lövöldözés történt, civilben voltak. Mindhárom férfi megsérült, kórházba szállították őket, de az egyikük olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy három nappal a lövöldözés után meghalt. A minisztérium közlése szerint a másik két kommandós állapota stabil, de ennél több részletet nem árultak el.

Az amerikai hatóságok szerint korábban összetűzésbe kerültek helyi személyekkel. Eddig senkit sem tartóztattak le, a családtagokat tájékoztatták, a helyi rendőrség nyomoz. (Reuters)

A címlapkép csak illusztráció.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.