Egy győrszentiváni iskolában szombatonként is tanulni fognak ősszel, hogy télen kevesebbet kelljen fűteni

oktatás
2022 augusztus 30., 08:37
comments 19

Szombatonként is lesz tanítás az őszi szünetig terjedő időszakban a győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskolában, ahol így próbálják meg kezelni az energiaválságot – írja a hvg.hu.

„Az energiaválság kezelésére a saját lehetőségeink keretein belül intézkedéseket hoztunk. Erről folyamatosan tájékoztatjuk a szülőket” – írja augusztus 22-ei tájékoztatásában Kropfné Knipp Mária, az iskola igazgatója az intézmény honlapján. Az igazgató szerint a kormányzati szándék és az iskola is a jelenléti oktatást preferálja, ezért az energiaválság miatt az őszi szünetig terjedő időszakban a szombati napokon 8 órától háromnegyed 12-ig lesz tanítás. Ez hét szombati napot érint (09.10., 09.17., 09.24., 10.01., 10.08., 10.15., 10.22.). „A szombati tanítási napokon a fő tárgyakra koncentráló, órarend szerinti, tömbösített oktatás folyik majd. Tízórai, ebéd és délutáni ügyelet nem lesz” – írják.

Iskolabejárat
photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az iskolában a ledolgozott napokkal a téli szünetet egészítik ki, amely így december 19-től január 6-ig tart. Ezzel szeretnék a jelenléti oktatással töltött napok számát növelni, ahogy írják, „a decemberi időszakban történő leállás komoly tétellel csökkenti a költségvetésünket”.

Nem sokkal korábban Székesfehérvár fideszes polgármestere is megkongatta a vészharangot az elszálló energiaárak miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.