Etyek fideszes polgármestere átfestetne egy színes mandalát a helyi iskola falán, mert szerinte az szivárványos propaganda

mindenkinek elment az esze
2022 augusztus 30., 17:38
comments 41

Az Etyeki Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola felújítása során (amelyben a szülők és etyeki lakosok is részt vettek két éve) egy több színből álló mandalát festettek fel az iskola egyik falára. Ez azonban most nem tetszik Etyek fideszes polgármesterének, Zólyomi Tamásnak, szerinte ez „szivárványos” propaganda, és elérte az iskola vezetésénél, hogy a falakat átfessék fehérre.

A polgármester szerint ez melegpropaganda.
photo_camera A polgármester szerint ez melegpropaganda. Fotó: Zólyomi Tamás / Facebook

Három nappal ezelőtti posztjában Zólyomi azt írta: „egyik nagy feladatunk a jövőben a “szivárványosra” mázolt belső rendezése”.

A kommentekben a polgármestert az értelmetlen kirohanás emiatt - illetve az iskola díszítésére szánt munkájukért - kérdőre vonó lakosoknak

zólyomi csillámfaszlámákról, bigott svábok kommunistává válásáról, meg arról magyaráz, hogy „a világ a hamis "szivárványokkal", az aberrált szexvideókkal, az erőszakos videójátékokkal, a drogokkal, a prideokkal és a nemek közti divat alapú átjárhatósággal az ördög munkája!”

És egyébként is, inkább az etyeki szőlőtermesztést meg filmgyártást kellett volna az iskola falaira felfesteni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.