Az utolsó pillanatban keresnek diákokat egy I. kerületi iskolába, hogy ne kelljen összevonni a hetedik évfolyamot

oktatás
2022 augusztus 31., 15:17
comments 6

Két hetedik osztályos diákon múlik az évfolyam osztályainak jövője a Budapest I. Kerületi Batthyány Lajos Általános Iskolában, írják az iskola Facebook oldalán.

Egy nappal a tanévkezdés előtt derült ki, hogy többen is távoznak, így pedig nem érik el a szükséges létszámot. Ezért most legalább két diákot keresnek a tanévkezdésre, hogy ne vonják össze a két osztályt.

A váratlan fordulat oka az, hogy mint utólag - és az általános iskola számára az utolsó pillanatban - kiderült, több gyereket felvettek hatosztályos gimnáziumba. Így bár őket a Batthyányba is várták, a gimibe mennek majd tanévnyitóra. Bár a felvételi eredményéről hónapokkal ezelőtt kiértesítették a szülőket, ők nem jelezték azt a Batthyány felé. Az általános iskolát központilag ezekben az esetekben nem értesítik.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.