Karácsony: Elfogadtuk Budapest Első Energiacsomagját

főváros
2022 augusztus 31., 11:49
comments 4

"Hónapokkal ezelőtt megkezdtük az energiacsomag kidolgozását. Amikor elsőként energiahatékonyságról és energiatakarékosságról beszéltünk, akkor politikai támadás, hazug lejáratás volt rá a válasz. Mára kiderült, nincs más út, csak ez lehet a felelős és okos válasz az energiaválság és a klímaválság egymást erősítő hatásaira" - írja Karácsony Gergely Facebook posztjában, melyben Budapest Első Energiacsomagját ismerteti.

Elmondása szerint azon dolgoztak, hogy "Budapest soha ne legyen kiszolgáltatva sem Oroszországnak, sem a változó kormányzati politikának".

Néhány példát is említ:

  • A Fővárosi Önkormányzathoz tartozó épületeket nyáron nem engedik 25 C foknál hűvösebbre hűteni, télen pedig nem mehetnek 21 C fok fölé, leszámítva az idősotthonokat és az ápolási tevékenységeket végző intézményeket.
  • A Fővárosi díszkivilágítás 2 órával rövidebb lesz, a közvilágításban 2024 végéig pedig tizenkilencezer elavult lámpatestet cserélnek le.
  • A főváros csatlakozik a "Városok energiamegtakarítási sprintje" kezdeményezéshez, amelyben az EU nagyvárosai osztanak meg tippeket és ötleteket.
  • A napelemes fejlesztések támogatására állandó lakossági tanácsadó irodát létesítenek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.