Nagy Márton: Az ársapkák betöltötték a szerepüket, előbb-utóbb ki kell őket vezetni

gazdaság
2022 augusztus 31., 17:11

„Az ársapkák betöltötték a szerepüket, de mivel az energiaválság még tart, és az árak egyre emelkednek,” előbb-utóbb ki kell vezetni őket, mondta a gazdaságfejlesztésért felelős miniszter az Inforádió Aréna című műsorában. Nagy Márton elmondta, hogy azért rögzítették az árakat, mert ársokk érte a gazdaságot, amit tovább súlyosbított a háború.

„Az intézkedés jó volt, amíg átmeneti volt a helyzet, de ha állandóvá válik, akkor nem fenntarthatóak az ársapkák”

- jelentette ki. Mérlegelni kell, hogy fenntartható-e az intézkedés, de az infláció még nem tetőzött. Az élelmiszerekre vonatkozó árrögzítés október elsejéig, a kamatstop januárig tart. Arra a kérdésre, hogy ugyanolyan gyorsan vezetik majd ki a rögzített árakat, mint ahogy bevezették, Nagy azt válaszolta, hogy az üzemanyaghoz hasonlóan, fokozatos átmenetre készülnek.

Előbb-utóbb mindenkinek piaci árat kell majd fizetnie, az ársapkákat ki kell vezetni, mert piactorzító hatásuk van,

tette hozzá.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.