Srí Lanka megegyezhetett az IMF-fel, közel 3 milliárd dolláros mentőcsomag érkezhet

külföld
2022 augusztus 31., 13:48

Srí Lanka hetven éve nem látott történelmi mélypontra süllyedt, most azonban úgy tűnik, feltűnt a fény az alagút végén: a Reuters értesülései szerint a szigetországnak sikerült előzetes megállapodást kötnie a Nemzetközi Valutaalappal hárommilliárd dollárról.

photo_camera Az ország deviza híján leállt az importtal Fotó: THILINA KALUTHOTAGE/NurPhoto via AFP

Az ország a koronavírus-járvány idején kezdett kifogyni a devizából, mostanra 65 százalékos inflációnál járnak, üzemanyag, élelmiszer, gyógyszer alig akad – erről bővebben itt írtunk. A lakosság többször tüntetett, sikeresen üldözték el Mahinda Radzsapaksza egykori miniszterelnököt és családját.

Az újonnan kinevezett miniszterelnök hatalomra jutása ás a hatóságok erőszakos fellépése miatt egyre kevesebb a tüntetés, Ranil Vikremeszinghének sikerült olyan szintű stabilitást kiharcolnia, hogy megkezdődhettek a tárgyalások a Nemzetközi Valutaalappal a mentőcsomagról, amely megakadályozhatná az államcsődöt.

Hivatalos bejelentés a napokban várható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.