Tiborcz István eladta az Andrássy úti butikhoteljét

gazdaság
2022 augusztus 31., 14:54
comments 4

Tulajdonost váltott a belvárosi Alice Hotel: az Alice Hotel 2020-ban nyílt meg, miután a BDPST Zrt. és a WHB befektetésével és kivitelezésében egy több mint két éven át tartó értékteremtő beruházás keretében rekonstruálták a butikszállodának otthont adó, 1870-es évek végén épült villaépületet. Az értékesítéssel a BDPST Zrt. átadja az ingatlan üzemeltetését is az új tulajdonosoknak - közölte a BDPST, amely Tiborcz István, a kormányfő vejének cége. A vevő pedig a WHB, amely a milliárdos építőipari mogul, Paár Attila érdekeltsége.

"A BDPST Group számára kiemelten fontos az értékmentés és -teremtés, amely folyamatosan megjelenik a projektjeinkben. Erre az alapfilozófiánkra az Alice Hotel kiváló példa, ahol egy történelmi villaépület felújításával sikerült egy a mai kor minden igényének megfelelő butikhotelt elindítanunk, üzemeltetnünk, és most sikeresen értékesítenünk. Az akvizíció lebonyolítása jövőbeni terveinket szolgálja, amelyben cégcsoportunk további diverzifikált fejlődése prognosztizálható" - fogalmazott Tiborcz István, a BDPST Group többségi tulajdonosa.

Átlagos magántőkealap-tulajdonos
photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A hosszú távú stratégia mentén a BDPST Group szállodaportfóliójának alakítása és fejlesztése is folyamatos: a közeljövőben több új hotel nyílik meg a cégcsoport üzemeltetésében. A Szabadság tér mellett, az Október 6. utcában elhelyezkedő Verno House szálloda tervezetten 2022 utolsó negyedévétől várja vendégeit. Ezt követően, szintén a cégcsoport fejlesztésének köszönhetően felső kategóriás designhotelként, valamint exkluzív lakásokat kínáló prémium lakóépületként adják át a Hotel Dorothea épületegyüttesét. A BOTANIQ Budai Klub átadása 2023-tól várható, amely új arculattal, funkciókkal és prémium szolgáltatáspalettával várja majd látogatóit - közölte a BDPST.

A 24.hu írta meg, hogy az Andrássy út 116. alatt található, 41 szobával rendelkező butikhotel felújítására másfél milliárd forintos hitelt vett fel a miniszterelnök vejének érdekeltségébe tartozó társaság. Az épületet Tiborcz üzlettársa, Paár Attila cége szerezte meg 2017-ben egy állami árverésen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.