A váratlan eseményekre készülnek fel az EU-s országok

eu
2022 szeptember 01., 15:47
comments 2

Az olyan váratlan és előreláthatatlan események, mint a természeti katasztrófák, járványok vagy háborúk következményeire való együttes felkészülésről tárgyalnak az Európai Unió tagországai kohézióért felelős miniszterei csütörtök esti informális találkozójukon Prágában, derült ki Ivan Bartos cseh miniszterelnök-helyettes nyilatkozatából. Ebben a fél évben Csehország tölti be az EU elnöki tisztségét.

photo_camera Ivan Bartos, a Kalózpárt elnöke Fotó: RADEK MICA/AFP

Aperitifnek először is a miniszterek közös vacsorán vesznek részt a történelmi Strahovi kolostorban.

photo_camera Jó étvágyat! Fotó: OSCAR GONZALEZ/NurPhoto via AFP

Péntek reggel a következő költségvetési időszakról terveznek tárgyalni, ezen belül a régiók fejlesztéséről és támogatásairól.

Az EU pénzalapjain keresztül a régiókat, többek között a kórházak, iskolák modernizációját, valamint a kiberbiztonság növelését támogatják. Csehország például a 2014 - 2020 közötti időszakban 535 milliárd koronát hívhatott le, az új költségvetési időszakban, 2021 és 2027 között pedig 550 milliárd koronát. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.