Egy szegedi pizzéria 2,3 milliós számlát kapott, kisvállalkozások zárnak be a rezsiemelés miatt

gazdaság
2022 szeptember 01., 11:07
comments 17

„Az eddigi 250-300.000 forintos gázszámlánk mostantól ~2.300.000 forint lesz!” - írja a szegedi Pizza Monkey, mellékelve a cég augusztus közepén kiállított gázszámláját. A kép alapján péntekig kellene befizetni a pénzt.

link Forrás

A G7 több más kisvállalkozást talált, amelyek az elmúlt napokban, hetekben írták ki a Facebookra, hogy nem tudnak tovább működni a növekvő költségek miatt. Van köztük miskolci szusizó, isaszegi kifőzde, kiskunhalasi játszóház, székesfehérvári borkereskedés és dabasi zöldséges is.

Vállalkozásokra, önkormányzatokra már egyáltalán nem érvényes a rezsicsökkentés, a lakosságra is csak részben. A fogyasztók épp a napokban kapják meg első számláikat, többen érthetetlenül magas összegekkel szembesültek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.