Érthetetlen, hogyan jöttek ki ekkora gázszámlák már az első, rezsinövelés utáni hetekre

Lezárt tartalom a Kör tagjainak gazdaság
szeptember 1., 10:38
comments 58

Magyarok ezrei töltik majd azzal a következő napjaikat, hogy a postaládából kivéve a rezsiszámlákat, fejüket vakargatva tanácstalanul számolgatnak a konyhapultra görnyedve. Megjöttek ugyanis az első olyan számlák, amelyeken már a rezsinövelt árak szerepelnek. Azt látni a számlákon, hogy egy hét augusztusi, már nem támogatott fogyasztás mennyivel drágább, mint az előtte lévő három hét. Azt viszont senki sem érti, hogy hogyan jönnek ki ezek a számok, mire érvényesítik a gáz- és áramszolgáltatók a versenypiaci, és mire a rezsicsökkentett árat. Mi sem teljesen, de megpróbáljuk megérteni, mit látnak a fogyasztók a számlákon.

Megkértük az olvasóinkat, hogy küldjék el nekünk az első, már augusztusi fogyasztásra is vonatkozó gáz- és villanyszámláikat. Elég sok számlát kaptunk, amelyeknek beküldőit leginkább az értetlenség köti össze.

A kormány eddig sem kommunikálta egészen egyértelműen, hogy hogyan működik majd az, hogy az "átlagfogyasztás" felett vezeti be a piaci árat a fogyasztóknak, vagyis havi 210 kW/h áram és 144 köbméter gázfogyasztás után jönne a piaci ár.

Ehhez képest a beküldött számlákon már kevesebb mint 20 köbméter gázfogyasztásnál versenypiaci áron számolt a szolgáltató.

Vásárolj előfizetést most féláron!

Akár 1000 forint alatt csatlakozhatsz, és olvashatod valamennyi cikkünket.

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt