Csak elsőre hangzik jól, hogy az „átlagos fogyasztásig” marad a rezsicsökkentés

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
július 14., csütörtök 7:46
123

Emlékeznek még a választási kampányra, amikor a Fidesz kommunikációja szerint még Gyurcsány és a miniferi fenték ordas fogaikat a magyarok rezsijére, amit a jó Fidesz minden áron meg akart védeni a veszedelemtől? Puff neki. A szerdai kormányinfón maga Gulyás Gergely jelentette be, hogy augusztustól, vagyis alig három hét múlva már csak az átlagos magyar háztartás fogyasztásáig tartják fenn a rezsicsökkentett gáz- és áramárat.

A rezsicsökkentés, bár kétségtelenül Orbán Viktor 12 éves kormányzásának még a migránsozáshoz képest is legsikeresebb politikai terméke, fenntarthatatlan.

Fenntarthatatlansága idén nyáron solymári házak csapjaiban mutatkozott meg, ahol az agglomerációs fejlesztések fejetlensége mellett nagyban hozzájárult a vízhiányhoz, hogy az évek óta piaci ár alatt szolgáltató szolgáltatók képtelenek voltak hálózatfejlesztésben lépést tartani a dinamikusan növekvő lakosság dinamikusan növekvő fogyasztásával. De megmutatkozott a Pest megyei szeméthalmokban is.

Idén télen pedig jöhetnek a százezres gázszámlák. Mert bár Gulyás miniszter - ha egyáltalán adhatunk a szavára egy miniszternek, aki egy most kedden elfogadott adómódosításról a megelőző csütörtökön még semmi konkrétumot nem árult el, mondván nincs kész semmilyen tervezet - azt állította, hogy az átlagos magyar háztartás fogyasztásáig fenntartják a csökkentett energiaárakat, az ördög a részletekben rejlik.

Mert mi az átlag?

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt