Csak elsőre hangzik jól, hogy az „átlagos fogyasztásig” marad a rezsicsökkentés

POLITIKA
2022 július 14., 07:46
comments 122

Emlékeznek még a választási kampányra, amikor a Fidesz kommunikációja szerint még Gyurcsány és a miniferi fenték ordas fogaikat a magyarok rezsijére, amit a jó Fidesz minden áron meg akart védeni a veszedelemtől? Puff neki. A szerdai kormányinfón maga Gulyás Gergely jelentette be, hogy augusztustól, vagyis alig három hét múlva már csak az átlagos magyar háztartás fogyasztásáig tartják fenn a rezsicsökkentett gáz- és áramárat.

A rezsicsökkentés, bár kétségtelenül Orbán Viktor 12 éves kormányzásának még a migránsozáshoz képest is legsikeresebb politikai terméke, fenntarthatatlan.

Fenntarthatatlansága idén nyáron solymári házak csapjaiban mutatkozott meg, ahol az agglomerációs fejlesztések fejetlensége mellett nagyban hozzájárult a vízhiányhoz, hogy az évek óta piaci ár alatt szolgáltató szolgáltatók képtelenek voltak hálózatfejlesztésben lépést tartani a dinamikusan növekvő lakosság dinamikusan növekvő fogyasztásával. De megmutatkozott a Pest megyei szeméthalmokban is.

Idén télen pedig jöhetnek a százezres gázszámlák. Mert bár Gulyás miniszter - ha egyáltalán adhatunk a szavára egy miniszternek, aki egy most kedden elfogadott adómódosításról a megelőző csütörtökön még semmi konkrétumot nem árult el, mondván nincs kész semmilyen tervezet - azt állította, hogy az átlagos magyar háztartás fogyasztásáig fenntartják a csökkentett energiaárakat, az ördög a részletekben rejlik.

Mert mi az átlag?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.