A tervezetlenség és a vízpazarlás frontálisan összeütközött a klímaváltozással

POLITIKA
2022 július 01., 19:30

Miközben a forróság az országos rekordok közelében járt, közel ezer ember maradt víz nélkül a Pest megyei Solymár magasabbak fekvő településrészein, Kerekhegyen és Hutweidén,

vagyis itt hétfő óta sem fürdeni, se mosni, de még vécét lehúzni sem tudnak a hálózatról. Volt, akinél péntek délelőtt már prüszköltek valamennyi vizet a csapok, de délutánra megint elapadt. Ezekben a napokban a környék legnépszerűbb emberei azoknak a lajtos kocsiknak kezelői, amiket a helyi vízmű vagy a Fővárosi Önkormányzat küldött, hogy a helyiek legalább az utcáról tudjanak vizet venni. Amellett hogy segítenek megtölteni és az autókig cipelni a gallonokat, rögtönzött mentálhigiénés szakemberként ők hallgatják meg a környékbeliek panaszait is: ki mennyire érzi magát büdösnek az elmaradt fürdések és ruhamosás miatt. A hőhullám és a vízhiány szerencsétlen kombinációja pedig erősen kikezdi az emberek idegeit: haragszanak a polgármesterre, kivannak a sorban tolakodóktól, szidják a medencés luxusvillákat építő újgazdagokat, azokra pedig különösen dühösek, akik a falu alacsonyabb részein még ilyenkor is simán működtetik az öntözőrendszereiket, nehogy megsárguljon az udvaron a pázsit.

photo_camera Fotó: Czinkóczi Sándor/444.hu

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.