A tervezetlenség és a vízpazarlás frontálisan összeütközött a klímaváltozással

Lezárt tartalom a Kör tagjainak POLITIKA
2022 július 01., 19:30
comments 39

Miközben a forróság az országos rekordok közelében járt, közel ezer ember maradt víz nélkül a Pest megyei Solymár magasabbak fekvő településrészein, Kerekhegyen és Hutweidén,

vagyis itt hétfő óta sem fürdeni, se mosni, de még vécét lehúzni sem tudnak a hálózatról. Volt, akinél péntek délelőtt már prüszköltek valamennyi vizet a csapok, de délutánra megint elapadt. Ezekben a napokban a környék legnépszerűbb emberei azoknak a lajtos kocsiknak kezelői, amiket a helyi vízmű vagy a Fővárosi Önkormányzat küldött, hogy a helyiek legalább az utcáról tudjanak vizet venni. Amellett hogy segítenek megtölteni és az autókig cipelni a gallonokat, rögtönzött mentálhigiénés szakemberként ők hallgatják meg a környékbeliek panaszait is: ki mennyire érzi magát büdösnek az elmaradt fürdések és ruhamosás miatt. A hőhullám és a vízhiány szerencsétlen kombinációja pedig erősen kikezdi az emberek idegeit: haragszanak a polgármesterre, kivannak a sorban tolakodóktól, szidják a medencés luxusvillákat építő újgazdagokat, azokra pedig különösen dühösek, akik a falu alacsonyabb részein még ilyenkor is simán működtetik az öntözőrendszereiket, nehogy megsárguljon az udvaron a pázsit.

photo_camera Fotó: Czinkóczi Sándor/444.hu

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt