Megemelik a katonák illetményét szeptembertől

hadsereg
2022 szeptember 01., 17:19
comments 26

Átlagosan 26 százalékkal nő a katonák illetménye szeptembertől, mondta a honvédelmi miniszter a Facebookon közzétett videójában.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt mondta, hogy a kormány egy kiemelt mértékű illetményemelésről hozott határozatot, amely két lépcsőben, először ez év szeptemberétől, majd 2024 januárjától lesz a katonáknak kiutalva. Azt is mondta, hogy szeptember első napjával indul az az időszak, amire a katonák már a kiemelt illetményt fogják kapni.

A miniszter készenlétfokozást rendelt el, szerinte kompenzálni kell a megnövekedett terheket, amiket a változó biztonsági környezet jelent. Továbbá növelni kell a katonák megbecsültségét, mondta a Szalay-Bobrovniczky.

„A békéhez erő kell, a munkát folytatjuk!" - zárta a miniszter a videót.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf videóüzenetéhez azt írta: érettségivel nem rendelkező közkatona eddig 280 ezer forintot keresett, ez most 400 ezer forintra nő, az érettségivel rendelkező közkatona illetménye pedig 323 ezerről 415 ezer forintra nő. Altiszti állományban egy őrmester kicsivel több mint 421 ezer forintot vihetett eddig haza, ez most 533 ezer forint - írta a miniszter.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.