Szijjártó Péter focizik, avagy a Czibor-szobor felszentelése

sport
2022 szeptember 01., 19:42

Halálának 25. évfordulóján felszentelték Czibor Zoltán szobrát Komáromban, írja a Nemzeti Sport. Csák Attila szobrát még a 2019-ben meghirdetett, de a világjárvány miatt félbeszakadt Czibor 90-emlékévsorozat keretében állíttatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (az emlékévsorozat fővédnöke a komáromi születésű Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter), a városi önkormányzat, a MagyaRock Dalszínház és a Monostori Erőd.

Ezért természetes, hogy a rendezvényen ott volt és beszédet is mondott Szijjártó Péter. Az emléknapon Külügyminisztérium–Komárom labdarúgó-mérkőzést is lehetett látni, amit szerencsére meg is örökítettek.

Azt mindenesetre elég szembetűnő, hogy a Nemzeti Sport cikkében több kép van arról, hogy Szijjártó focizik, mint magáról a szoborról és Cziborról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.