1,4 millió euró értékű kokaint találtak egy elektromos kerekesszékben a milánói repülőtéren

külföld
2022 szeptember 02., 16:31

Több mint 13 kilogramm kokaint találtak pénteken egy elektromos kerekesszékbe rejtve a milanói Malpensa repülőtéren. A kábítószert a kerekesszék bőrkárpitjába gyömöszölve találta meg a drogkereső kutya.

A kutyát és a rendőröket a Dominikai Köztársaságból érkező járat utasainak és poggyászainak átvizsgálásához rendelték ki, mert ezt az útvonalat korábban is használták drogfutárok, írja a milánói pénzügyőrség közleménye.

Amikor előkerült a kábítószer, a spanyol utas, aki korábban a reptéri személyzet segítségét kérte a kerekesszék használatához, felállt és segítség nélkül járni kezdett, majd rögtön le is tartóztatták.

A rendőrség szerint a 11 csomag kokainból mintegy 27 ezer adagot lehetett volna eladni. A feketepiaci értéke körülbelül 1,4 millió euró, átszámítva 560 millió forint. (Euronews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.