Az oroszok szerint olajszivárgás miatt nem indulhat újra az Északi Áramlat gázvezeték, amin orosz gáz érkezne Nyugat-Európába

energia
2022 szeptember 02., 17:22
comments 18

Nem indul újra a tervezett időpontban az Északi Áramlat gázvezeték, közölte a Gazprom orosz állami energetikai vállalat. A cég olajszivárgásra hivatkozik, a hibát állítólag a Szentpétervár melletti Portovaja kompresszorállomáson észlelték.

Az Északi Áramlat I. vezeték végpontja a mecklenburg-elő-pomerániai Lubminban.
photo_camera Az Északi Áramlat I. vezeték végpontja a mecklenburg-elő-pomerániai Lubminban. Fotó: STEFAN SAUER/dpa Picture-Alliance via AFP

Arról, hogy mikor indulhat újra a gázszállítás, a cég nem közölt semmit. Előzetesen a a Gazprom azt mondta, hogy augusztus 31-étől szeptember 3-án moszkvai idő szerint 3 óráig nem lesz gáz a vezetékben javítási munkálatok miatt. A vállalat közölte, hogy a szállítás nem indul újra, amíg a javításokat nem végzik el teljes mértékben. A kulcsfontosságú motorok javítása szerintük csak speciális műhelyekben lehetséges. (Deutsche Welle, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.