Az új tanév első napjával 3 megyében és 4 fővárosi kerületben váltották le a rendőrkapitányokat

rendőrség
2022 szeptember 02., 05:18
comments 1

Összesen 7 helyen váltották le szeptember 1-jével a rendőrkapitányokat, ezen belül 3 megyében és 4 budapesti kerületben történtek változások a Police.hu hírei szerint, amelyeket a Népszava is összefoglalt.

Fejér megyében Szabó Vendel rendőr ezredest bízták meg a rendőr-főkapitányság vezetésével. Az új vezető eddig a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettesi beosztását töltötte be.

A korábbi Fejér megyei rendőrfőkapitány, Varga Péter rendőr dandártábornok Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott vezetője lett, miután a belügyminiszter visszavonta Nagy Ágnes rendőr ezredes ideiglenes megbízását.

photo_camera Szabó Vendel még Bács-Kiskun megyei rendőrfőkapitány-helyettesként sajtótájékoztatót tart a bajai videófelvételről 2013. október 21-én Fotó: Bugány János/MTI/MTVA

Veszprém megyében mostantól Dékány Balázs rendőr ezredes a megbízott megyei rendőrfőkapitány, aki a Nemzeti Védelmi Szolgálatnál dolgozott a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata Igazgatóság igazgató-helyetteseként. Az eddigi megyei kapitányságvezetőt, Anda Györgyöt visszahelyezték korábbi, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesi beosztásába.

Új vezetőket neveztek ki Budapesten is az I., II., VI. és XIX. kerületi rendőrkapitányságok élére.

Kecskés Tamás rendőr ezredest a II. Kerületi Rendőrkapitányság vezetésével az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője bízta meg. Márton Zoltán rendőr alezredes az I. Kerületi Rendőrkapitányság, Plánk Róbert rendőr ezredes a VI. Kerületi Rendőrkapitányság, Krammer György Zsolt rendőr ezredes a XIX. Kerületi Rendőrkapitányság vezetője lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.