Japán legmelegebb városában már ingyen osztogatják a napernyőket

külföld
2022 szeptember 02., 05:30

Miután Kumagaja városában megnőtt azon napok száma, amikor a hőmérő higanyszála elérte a 35 fokot, a városvezetés úgy döntött, 9000 napernyőt osztanak ki ingyen. A napernyőket az általános iskolás gyerekek kapják, mondván, őket kell a leginkább megvédeni a hőségtől. A napernyőt egyben egyébként esernyőnek is lehet majd használni.

photo_camera Fotó: DAVID MAREUIL/Anadolu Agency via AFP

Egy helyi lap szerint a napernyők használata miatt a gyerekek „észszerű távolságot” is tartanak majd egymástól, így arra sem lesz szükség, hogy maszkot viseljenek a koronavírus miatt.

Japánban a Tokiótól 60 kilométerre északra fekvő, 195 000 lakosú Kumagaja városában szokott lenni a legmelegebb, leginkább a főn, vagyis a meleg bukószél miatt. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt