Jogellenesnek minősítette a vasutasok sztrájkját a bíróság

belföld
2022 szeptember 02., 13:08

A bíróság jogellenesnek minősítette a Mozdonyvezetők Szakszervezetének sztrájkkezdeményezését - írja az Origo. A sztrájk szeptember 5-én indult volna.

A szakszervezet honlapján azt írják, hogy bíróság azért minősítette jogszerűtlennek a kezdeményezést, mert nem hagytak elegendő időt a sztrájk előtti egyeztetésekre. Azt is írják, hogy a MOSZ holnap dönt a további szakszervezeti lépésekről.

Szerelvények a Nyugati pályaudvaron
photo_camera Fotó: Jászai Csaba/MTI/MTVA

A Mozdonyvezetők Szakszervezete márciusban már sztrájkolni akart, de végül elálltak a munkabeszüntetéstől. Homolya Róbert, az akkori elnök-vezérigazgató teljesítette azt a követelésüket, hogy a 2021-ben elmaradt béremelések miatt egyszeri bruttó 545 ezer forintot fizessenek a mozdonyvezetőknek.

A MÁV új vezetése azonban nem tartotta be ezt a megállapodást, ezért sztrájkolna megint a szakszervezet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.