Megérkezett az új amerikai nagykövet Magyarországra, és azt mondta, mindennél fontosabb, hogy a barátok összetartsanak

diplomácia
szeptember 2., 9:42
comments 13

Szeptember 2-án megérkezett Budapestre David Pressman, hogy megkezdje munkáját az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagyköveteként, olvasható a diplomáciai képviselet közleményében. „Pressman nagykövet elismert jogi szakember, diplomata, aki számos elnök munkáját segítette nemzetbiztonsági, külügyi és emberi jogi területen” – írják a dokumentumban.

Illetve idézik is őt: „Országaink szövetségesként együtt küzdenek a legfontosabb gazdasági és biztonságpolitikai problémák megoldása érdekében. Minden eddiginél fontosabb, hogy kétoldalú kapcsolataink közös értékeinkre építve tartalmasak és erősek legyenek.” Pressman kiemelte, hogy nehéz időket élünk: „Mindennél fontosabb, hogy ilyenkor a barátok összetartsanak. Az Egyesült Államok Magyarország és a magyar emberek barátja.”

A diplomata hamarosan átadja megbízólevelét Novák Katalin államfőnek, és ettől fogva rendkívüli és meghatalmazott nagykövetként fogja ellátni feladatait.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt