Németh Balázs távozása a Híradótól olyan, mint amikor Messi elment a Barcelonától, vagy Ronaldo a Real Madridtól

tévé
2022 szeptember 02., 04:21

Sírva búcsúztak Németh Balázstól a Híradó munkatársai – írja a Blikk. Az MTVA Híradójának vezető arca több mint 11 év után távozik a képernyőről, a lap információi szerint a közelgő budapesti atlétikai világbajnokság koordináló testületében dolgozik tovább. A Blikk a Média 1 értesülésére hivatkozva azt írja, távozásának hátterében személyes konfliktus állt, „a hírigazgatóval, Németh Zsolttal voltak súrlódásai”.

Németh Balázs e-mailben búcsúzott kollégáitól – erről szintén a Média 1 számolt be –, ebben azt írta, „egy ideje vártam erre a pillanatra, láthattátok rajtam, sajnos, néha a nézők is”. „Az M1 volt az életem, saját gyermekemnek tekint(ett)em, tiszta szívvel, teljes erőbedobással dolgoztam” – tette hozzá.

A Blikknek „egy kolléga” felidézte a búcsú pillanatait: „Sokan szeretik őt a munkatársak közül, így az érzelmek is feltörtek, amikor köszöntöttük és megajándékoztuk. A lányok közül sokan el is sírták magukat, és Balázs is elérzékenyült. Felkészült, profi, tehetséges, és emberileg is makulátlan. Volt, aki azt mondta, olyan az ő távozása a közmédia Híradójától, mint amikor Cristiano Ronaldo elhagyta a Real Madrid vagy Lionel Messi a Barcelona futballcsapatát.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.