Újabb kétmilliárd forintba kerül az Operaház felújításának befejezése

PÉNZ
szeptember 2., 9:24
comments 4

Az Andrássy úti épülethez tartozó üzemházat a márciusi avatással egyidőben nem tudták átadni, várhatóan csak jövő év elejére készülnek el, ehhez kaptak most újabb kétmilliárd forintot – írja az mfor.hu.

Ahogy a cikk írja, az Operaház rekonstrukciója eddig 52 milliárd forintba került, ehhez jön hozzá a kőbányai háttérintézmény, az Eiffel Műhelyház létrehozásának 33 milliárd forintos költsége.

Az mfor.hu szerint a 12 emeletes belvárosi üzemház felújítására odaítélt újabb kétmilliárd forint leginkább azért érdekes, mert az épület felújításának kiadásai korábban az Operaház rekonstrukciójának szerves részét képezték, vagyis a márciusi avatással egyidőben ezt is át kellett volna adni, pluszköltségek nélkül.

A cikk szerint az újabb kétmilliárd forintot egy külön közbeszerzési eljárás során nyerte el a Laki Zrt., amely része volt annak a konzorciumnak, amely a műemlék épületet rekonstruálta.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt