Újabb kétmilliárd forintba kerül az Operaház felújításának befejezése

PÉNZ
2022 szeptember 02., 09:24

Az Andrássy úti épülethez tartozó üzemházat a márciusi avatással egyidőben nem tudták átadni, várhatóan csak jövő év elejére készülnek el, ehhez kaptak most újabb kétmilliárd forintot – írja az mfor.hu.

Ahogy a cikk írja, az Operaház rekonstrukciója eddig 52 milliárd forintba került, ehhez jön hozzá a kőbányai háttérintézmény, az Eiffel Műhelyház létrehozásának 33 milliárd forintos költsége.

Az mfor.hu szerint a 12 emeletes belvárosi üzemház felújítására odaítélt újabb kétmilliárd forint leginkább azért érdekes, mert az épület felújításának kiadásai korábban az Operaház rekonstrukciójának szerves részét képezték, vagyis a márciusi avatással egyidőben ezt is át kellett volna adni, pluszköltségek nélkül.

A cikk szerint az újabb kétmilliárd forintot egy külön közbeszerzési eljárás során nyerte el a Laki Zrt., amely része volt annak a konzorciumnak, amely a műemlék épületet rekonstruálta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.