A nápolyi munkanélküliek az utcán gyújtották fel a rezsiszámláikat

külföld
2022 szeptember 03., 11:12
comments 11

A munkanélküliek által alapított „November 7.” mozgalom aktivistái a magas energiaárak ellen tiltakoztak a legnagyobb Dél-Olaszországi városban: a nápolyi Piazza Matteotti téren borították lángba legfrissebb, jelentősen megemelkedett számláikat a mozgalom követői.

„Nem tudjuk kifizetni, és unjuk az üres ígéreteket. Közben a kiadásaink a korábbi háromszorosára nőttek" - mondták az olasz Fanpage portálnak a tiltakozók.
A „November 7-i munkanélküliek” és a „Cantiere 167” mozgalom által szervezett, pénteki demonstráció a központi posta előtt kezdődött, majd a tömeg átvonult az éppen ülésező városi tanács székhelye elé.

Azt mondták, a demonstráció célja bemutatni, hogy egyre rosszabbak az életkörülményeik, egyre nagyobb a bizonytalanság, és nagyon megdrágultak az élelmiszerek is. Az új gáz- és villanyszámlák a tüntetők szerint kifizetethetetlenek.

link Forrás

(Fanpage)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.